ŠUMA JELENOVAC U GRADU ZAGREBU, EKSHUMIRANI POSMRTNI OSTACI NAJMANJE DEVET OSOBA

Šuma Jelenovac – Zagreb

Na lokaciji „Šuma Jelenovac“ u Gradu Zagrebu ekshumirani su posmrtni ostaci najmanje devet osoba. Partizanska komunistička vojska, koja je došla 1945. godine u Zagreb, koristila je ovu šumu za likvidaciju civila i vojnika hrvatske nacionalnosti.

Klikni ”sviđa mi se” podrži komunistickizlocini.net

U razdoblju od 10. i 11. rujna 2018. godine  Ministarstvo hrvatskih branitelja provelo je terensko istraživanje, probno iskapanje i ekshumaciju na lokaciji „Šuma Jelenovac“ u Gradu Zagrebu, temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Prikupljenim saznanjima kroz međuresornu suradnju i probnim iskapanjima na terenu utvrđeno je postojanje masovne grobnice prilikom čega su ekshumirani posmrtni ostaci najmanje devet osoba. Po već ustaljenoj proceduri oni su prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu na stručnu obradu.

Sukladno ranijoj najavi Ministarstvo hrvatskih branitelja na području Grada Zagreba nastavlja provoditi terenske aktivnosti koje obuhvaćaju prikupljanje podataka o događajima toga vremena i okolnostima stradanja žrtava kroz terenske izvide i snimanje lokacija iz zraka te razgovore s neposrednim i posrednim svjedocima.

 Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Uredništvo/komunistickizlocini.net

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s