ŠUMA JELENOVAC U GRADU ZAGREBU, EKSHUMIRANI POSMRTNI OSTACI NAJMANJE DEVET OSOBA

Šuma Jelenovac – Zagreb

Na lokaciji „Šuma Jelenovac“ u Gradu Zagrebu ekshumirani su posmrtni ostaci najmanje devet osoba. Partizanska komunistička vojska, koja je došla 1945. godine u Zagreb, koristila je ovu šumu za likvidaciju civila i vojnika hrvatske nacionalnosti.

pomozi.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice komunistički zločin

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

U razdoblju od 10. i 11. rujna 2018. godine  Ministarstvo hrvatskih branitelja provelo je terensko istraživanje, probno iskapanje i ekshumaciju na lokaciji „Šuma Jelenovac“ u Gradu Zagrebu, temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Prikupljenim saznanjima kroz međuresornu suradnju i probnim iskapanjima na terenu utvrđeno je postojanje masovne grobnice prilikom čega su ekshumirani posmrtni ostaci najmanje devet osoba. Po već ustaljenoj proceduri oni su prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu na stručnu obradu.

Sukladno ranijoj najavi Ministarstvo hrvatskih branitelja na području Grada Zagreba nastavlja provoditi terenske aktivnosti koje obuhvaćaju prikupljanje podataka o događajima toga vremena i okolnostima stradanja žrtava kroz terenske izvide i snimanje lokacija iz zraka te razgovore s neposrednim i posrednim svjedocima.

 Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Uredništvo/komunistickizlocini.net

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s