Titov Robijaš br. 8986

TITOV ROBIJAŠ BR. 8986
Autor: don Anto Baković
Godina izdanja

U knjizi je opisan svećenički put don Ante Bakovića od njegove prve župe Koraće u Bosni i Hercegovini, na krovu Bosne tj. na 1300 metara nadmorske visine do ranog umirovljenja da bi ga se spasilo od daljnih teških progonai zatvaranja od strane Titovog zločinačkog komunističkog režima.
Optužen i osuđen na novih 6 godina robije, koju je odslužio najprije u Zenici, a potom u Foči… Don Baković je za vrijeme izdržavanja vojnog roka završio u zatvoru u Nišu zbog toga što je imao hrabrosti reći da je nadbiskup zagrebački kardinal Alojzije Stepinac bio nevino osuđen. Tada su udbaši don Bakovića toliko istukli da je jedva ostao živ, jer je dobio toliko batina u podrumu niškog zatvora da su ga odnijeli u mrtvačnicu.
Svi ti teški doživljaji prekalili su don Antun Bakovića za buduća vremena kada će se stvarati samostalna i slobodna država Hrvatska, a nama koji to danas čitamo ova je knjiga veliki izvor povijesne istine o jednom totalitarističkom zločinačkom režimu koji je zatirao ljudske, vjerske i nacionalne slobode. Ova knjiga novim naraštajima može biti ne samo izvor za povijest nego i nadahnuće da se i danas hrabro suprotstavi lažima i bori, poput odvažnog i srčanog don Ante, za slobodu vjere i hrvatskog naroda jer ni u suvremenoj Republici Hrvatskoj te slobode nisu potpuno ostvarene.
Tito je imao tri brigade: Prvu proletersku, inženjersku i brigadu kažnjenih katoličkih svećanika koji su bili prisiljavani raditi najteže fizičke poslove poslije Drugog svjetskog rata.
Knjigu don Ante Bakovića – Titov robijaš br. 8986 najtoplije preporučam svim domoljubima i svima onima koji žele doznati pravu istinu o zločinačkom karakteru Titovog i jugoslavenskog komunističkog režima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s