NA MAKARSKOM GROBLJU POKOPANO SEDAM ŽRTAVA KOMUNIZMA (Ekshumirani na lokacijama Straža, Saranač, Jama Šestica i Šulina jama)

Pokop na Makarskom groblju

S pijetetom, uz zvuke Lijepe naše i hrvatskom trobojnicom na Spomen- grobnici žrtvama Titovih partizana iz Drugog svjetskog rata i poraća na Gradskom groblju Sv. Križa u Makarskoj posljednji put su ispraćeni i pokopani posmrtni ostaci sedam žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja ekshumirani na Biokovu na lokacijama Straža, Saranač, Jama Šestica i Šulina jama. Na ovim mjestima Titovi partizani u zanosu komunističke ideologije smrti ubili su ovih sedam ljudi.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

U dvorani za ispraćaj, a koji je sukladno epidemiološkim mjerama, organiziran suradnjom Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Makarske i Makarskog komunalca d.o.o., koncelebriranu misu zadušnicu predvodio je don Tomislav Ćubelić, župnik Župe porođenja BDM – Srinjine i bivši makarski župnik, uz sudjelovanje mons. Pavla Banića i kapelana Juru Lovrinčevića.

Posljednjem ispraćaju nazočni su bili u ime Ministarstva hrvatskih branitelja Ivona Paltrinieri, voditeljica Službe u Upravi za zatočene i nestale, dogradonačelnik Joze Vranješ, Juraj Rajčević, predsjednik Komisije za žrtve rata i poraća Grada Makarske, Ivan Glibota, predsjednik HVIDRA-e Makarske, a zvucima trube dostojanstvenu notu komemoraciji dao je Tonći Puharić.

Njihov najveći grijeh bio je što su živjeli za istinu, branili je i ubijeni su jer im je čovjek u njima bio najveća vrijednost. I njihove žrtve, poginuli hrvatski branitelji i svi pali za domovinu, imaju snage prozvati nas jer su nam predali državu, a mi ne znamo kako je posložiti, a za sebe znamo. Obranimo našu svetost od zla. Poštujmo njihov križ, oni su izabrali najteži put u obrani istine – poručio je don Tomislav Čubelić.

Na dostojanstvenom ukopu, a koji je kako je istaknuo, na ponos Makarana, zahvalio je mons. Pavao Banić, i dodao: – U mom mjestu u jednoj noći 1944. je ubijeno 14 ljudi. Zato su moje emocije i sjećanja moje obitelji na taj tužni dan uvijek jaka. Svaka žrtva zaslužuje da bude dostojanstveno pokopana – poručio je župnik.

Izvor: Jasna Morović Datum objave: 31 listopada 2020.

            makarsko-primorje.com

Uredništvo/komunistickizlocini.net

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s