NA MAKARSKOM GROBLJU POKOPANO SEDAM ŽRTAVA KOMUNIZMA (Ekshumirani na lokacijama Straža, Saranač, Jama Šestica i Šulina jama)

Pokop na Makarskom groblju

Oglasi

S pijetetom, uz zvuke Lijepe naše i hrvatskom trobojnicom na Spomen- grobnici žrtvama Titovih partizana iz Drugog svjetskog rata i poraća na Gradskom groblju Sv. Križa u Makarskoj posljednji put su ispraćeni i pokopani posmrtni ostaci sedam žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja ekshumirani na Biokovu na lokacijama Straža, Saranač, Jama Šestica i Šulina jama. Na ovim mjestima Titovi partizani u zanosu komunističke ideologije smrti ubili su ovih sedam ljudi.

Klikni ”sviđa mi se” podrži komunistickizlocini.net

U dvorani za ispraćaj, a koji je sukladno epidemiološkim mjerama, organiziran suradnjom Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Makarske i Makarskog komunalca d.o.o., koncelebriranu misu zadušnicu predvodio je don Tomislav Ćubelić, župnik Župe porođenja BDM – Srinjine i bivši makarski župnik, uz sudjelovanje mons. Pavla Banića i kapelana Juru Lovrinčevića.

Posljednjem ispraćaju nazočni su bili u ime Ministarstva hrvatskih branitelja Ivona Paltrinieri, voditeljica Službe u Upravi za zatočene i nestale, dogradonačelnik Joze Vranješ, Juraj Rajčević, predsjednik Komisije za žrtve rata i poraća Grada Makarske, Ivan Glibota, predsjednik HVIDRA-e Makarske, a zvucima trube dostojanstvenu notu komemoraciji dao je Tonći Puharić.

Njihov najveći grijeh bio je što su živjeli za istinu, branili je i ubijeni su jer im je čovjek u njima bio najveća vrijednost. I njihove žrtve, poginuli hrvatski branitelji i svi pali za domovinu, imaju snage prozvati nas jer su nam predali državu, a mi ne znamo kako je posložiti, a za sebe znamo. Obranimo našu svetost od zla. Poštujmo njihov križ, oni su izabrali najteži put u obrani istine – poručio je don Tomislav Čubelić.

Na dostojanstvenom ukopu, a koji je kako je istaknuo, na ponos Makarana, zahvalio je mons. Pavao Banić, i dodao: – U mom mjestu u jednoj noći 1944. je ubijeno 14 ljudi. Zato su moje emocije i sjećanja moje obitelji na taj tužni dan uvijek jaka. Svaka žrtva zaslužuje da bude dostojanstveno pokopana – poručio je župnik.

Izvor: Jasna Morović Datum objave: 31 listopada 2020.

            makarsko-primorje.com

Uredništvo/komunistickizlocini.net

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s