VIDEO: IZ HUDE JAME IZVUČENE PLETENICE ŽIVIH ZAKOPANIH ŽENA I DJEVOJAKA

 “Sva tijela su bila očuvana. Vidjeli smo kosu, kožu i muku tih ljudi. Vidjelo se da su bili živi zakopani, zazidani”, zbog nedostatka kisika tijela se nisu raspala te su ostala prilično očuvana kazao je Roman Leljak.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice komunistički zločin

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

Huda Jama sam čin iskapanja

STISNITE ZUBE I POGLEDAJTE:

Prvi put u Hudoj jami, nazočni u šoku… (VIDEO) “Ovdje je umrlo preko tri tisuće ljudi. Dvije tisuće Hrvata, 700 Slovenaca i 300 Austrijanaca. Zločin u Huda jami počinila je slovenska 3. brigada KNOJ-a, a same likvidacije je izvršio 1. bataljun, kojeg je vodio Benjamin Žižmond. Njih 18 je još uvijek živo, primaju partizanske naknade koje zajedno sa mirovinom oko 1.500 eura”, kazao je Leljak.
Ovih dana, točnije u subotu 5. rujna 2015. prvi je put javno omogućen ulaz u rudnik Barbara rov u Hudoj Jami. Samo na tom mjestu u Sloveniji neposredno nakon Drugog svjetskog rata partizanske postrojbe mučki su ubile tri tisuće ljudi. Najveći dio žrtava činili su pripadnici hrvatskih oružanih snaga, ali i žene i djeca. Iako je od tada prošlo 70 godina, njihovi posmrtni ostaci još nisu dostojno pokopani niti su krivci odgovarali za zločin koji su počinili…
Nakon više od 500 metara rudarskog rova, nazočni su naišli na prizor koji ledi krv u žilama. U plastične košare slične onima za kruh i vreće, nagurani su posmrtni ostaci žrtava partizansko komunističkih zločina. On se dogodio 1945., kada je Drugi Svjetski rat službeno već bio gotov.
Među mnogima koji su se o okrutnosti počinjenoj nad hrvatskim muškarcima, ženama i djevojkama željeli uvjeriti na vlastite oči, našao se istraživač i publicist, Roman Leljak koji je o Hudoj jami načuo još 1989. godine:
– Ziberšek Angelica mi je dala pismo svoje sestre Marije. Rekla je da Marije nema od svibnja 1945 i da je bila trudna sedam mjeseci. To pismo mi je promijenilo život. U njemu je pisalo ovo:
“Još nekoliko sati i bit će kraj mog života. O Bože, o žalosna majko, majko moja. Ti znaš da umirem nevina, onako kako je umirao i tvoj sin. O moje dijete, moj nježni anđele, kako bih voljela vidjeti tvoje nasmijano lice koje bi me razveselilo. O moje dijete, moj bijeli nježni cvijete. Samo mirno spavaj, moje tijelo će biti tvoja postelja. Premda te ljubim, od smrti koja te čeka ne mogu te spasiti.”
Potresno pismo umiruće trudne Marije, natjeralo je Leljaka da svoj život podredi otkrivanju Huda jame i Barbarinog rova:
– Ovdje je umrlo preko tri tisuće ljudi. Dvije tisuće Hrvata, 700 Slovenaca i 300 Austrijanaca. Zločin u Huda jami počinila je slovenska 3. brigada KNOJ-a, a same likvidacije je izvršio 1. bataljun, kojeg je vodio Benjamin Žižmond. Njih 18 je još uvijek živo, primaju partizanske naknade koje zajedno sa mirovinom oko 1.500 eura – kazao je Leljak.
Biskup gospićko – senjski Mile Bogović koji je također bio prisutan u obilasku Huda jame kazao je:
Predložio bih da sve ovo što je ovdje pronađeno, a znade se da pripada Hrvatima, da se pokopa u njihovom polju, u polju naše domovine Hrvatske. 

Uredništvo/komunistickizlocini.net

9 comments

 1. Ovo je strašno kakve su zločine činili partizani i ubijali nevine ljude, nije mi jasno kako mogu ti gadovi primati mirovine u Hrvatskoj i Sloveniji ti zločinci su trebali odgovarati za zločine koje su učinili nad našim nevinim Hrvatskim narodom , Slovencima i Austrijancima to se sve zataškava jer vladaju uvijek isti zna se komunisti, udbaši onda i sada od udbaša djeca a nama su govorili kako imamo Hrvatsku i danas mladi moraju u tuđinu trbuhom za kruhom Hrvati nikako da dođu na svoje što im pripada žalosno.

  Sviđa mi se

 2. Ovo bi za kaznu trebali sto puta pogledati i pročitati odvjetnici Tite i njegovih zločinaca, kao Pusići, Mesić, Josipović, Pupovac, Stazić, razni “spisatelji” kao Tomić, Dežulović, “filozofi i povjesničaru” Jakovina, Markovina i slične protuhe, koji se predstavljaju antifašistima. Svima njima bi bilo humano odrezati pogane jezičine.

  Sviđa mi se

 3. Velika je nesreca sto je toliki broj hrvata stradao ,ne ponovilo se .Medjutim takodje je velika tug sto danasnja mladez Hrvatske je toliko neinformisna da ne napisem toliko neobrazovana da ne razlikuje Slovenacke komuniste od Cenika .

  Sviđa mi se

 4. Ovo je strasno i necuveno,stradali su nevini zbog krivih. Jos strasnije je sto su to ucinili Slovenacki partizani. Verovatno se zbog toga i prikrivalo tolike godine. zalosni su samo komentari izvesnih neznam ni kako da ih nazovem posto su za mene zlocinci ljudi sa imenom i prezimenom a ne tamo neki partizani , cetrnici, ustase,balije itd. kaciti etikete u ovo vreme je smesno zalosno. zao mi ljudi,zena i dece u svim jamama sirom nekadasnje Yuge

  Sviđa mi se

 5. Toje prestrsno da tolike žrtve cetnickopartizanski hordi sada tek izlaze na svjetlo dana a dase nista ne poduzima pa sve te partizane ćetnike koji su na životu treba na odgovornost pozvati . Pa te partizanećetnike sve treba smjestiti u hudu jamu da tamo stanuju do kraja svog života jer koju drugu kaznu im se može odrediti nego da u Hudoj jami uživaju .

  Sviđa mi se

 6. Pokazati pravu istinu Jugoslavije i njenih komunjara. I tada su četnici djelovali kao najsuroviji krvnici. Još jedan dokaz da je YU samo majka četničkih hordi dobro skrivenih i kamuflirani iza YU patriota. Fuj YU nikad vise.

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s