DJECA LOGORA VALPOVO OD JEDNU, TRI, OSAM I 13 GODINA IZUZETA NA RAD (U potpisu naredbe ing. Šimić)

Logor Valpovo

Od svih poteškoća i genocida nad Nijemcima, najokrutnija i najstrašnija tragedija je sudbina izgubljene djece u komunističkoj Jugoslaviji. Danas znamo da je između 40 tisuća i 45 tisuća djece Nijemaca mlađih od 14 godina poslano u Titove logore, a najmanje šest tisuća izgladnjelo je do smrti. Posebno okrutno bilo je brutalno uzimanje djece od majki budući da su gotovo sve mlade žene otpremljene kao ropkinje u Rusiju.  Također je dokumentirano kako je više od 20 tisuća djece odvedeno iz tih logora i poslano u sirotišta diljem Jugoslavije. Braća su odvojena, većina djece dobila su slavenska imena i poslana su na područja daleko od domova svojih predaka kako bi se susrela s novom ideologijom koja bi od njih napravila prave patriote Titove diktatorske komunističke države. Ovaj proces renacionalizacije protivi se ljudskim pravima i osobnom dostojanstvu prema deklaraciji UN-a iz 1948. godine.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

Donosimo dokument koji potvrđuje činjenicu da su jugoslavenske komunističke vlasti  primoravale djecu na prisilan rad. Po naređenju komande radnog logora Valpovo vraćaju u logor djecu od 1, 3, 8 i 13 godina, izuzetih na prisilni  rad. Surovost jugoslavenskog komunističkog Titovog režima nema granice a tomu u prilog ide i ovaj dokument koji to dokazuje kao i tisuće drugih nepobitnih dokaza. Postavlja se pitanje kako to da danas imamo u udžbenicima za 8 razred u demokratskoj hrvatskoj tekstove hvalospjeva o diktatoru i zločincu Titu. Djeca u Hrvatskoj uče o Titu kao pozitivnoj ličnosti, Titu koji je držao radne logore za djecu, Titu čiji režim je ubio veliki broj djece ne samo u ratu i poraću, već i poslije likvidacijama emigracije od strane Udbe. Donosimo cijeli izvorni dokument:

1946., ožujak 28.

Ovčara (Čepin)

Poljoprivredna uprava Ovčara Državnog dobra Belje po naređenju Komande Radnog logora Valpovo vraća u logor djecu logoraša izuzetih na rad

Državno dobro “Belje”

Poljoprivredna uprava

Ovčara Ovčara, dne 28.III.1946.

Broj: 729/46,

Predmet: Vraćanje interniraca u logor Valpovo

Po naredjenju komande radnog logora Valpovo broj 1397/46. imaju se djeca internirci uputiti u logor Valpovo. Ovo se odnosi:

Knohl Antun ml. star 8 god.

Knohl Greta ” 3 “

Knohl Slavica ” 1 “

Gajzer Slavica ” 13 “

Svi navedeni imaju biti u petak 29.III.1946. u 6 sati na Ovčari radi daljnjeg postupka. U koliko se imenovani nebi odazvali ovomu pozivu biti će pozvan preko narodnih vlasti, a time bi oni sami i njihovi roditelji imali neugodnosti.

Smrt fašizmu – Sloboda narodu!

M.P.

                                                                         Upravnik:

                                                                              / Ing. Šimić /

                                                                                  Ing. Šimić [v.r.]

Izvornik, strojopis U posjedu priređivača:

V. Geiger, Radni logor Valpovo 1945.-1946. Dokumenti, Osijek, 1999., str: 107.

 Okrugli pečat: Državno dobro Belje Poljopriv. Uprava Ovčara (kod Čepina) (u sredini grb FNR Jugoslavije).

Uredništvo/komunistickizlocini.net

One comment

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s