U ZAGREBU UZ POTOK KUSTOŠAK EKSHUMIRANE ČETIRI ŽRTVE TITOVOG KOMUNISTIČKOG JUGOSLAVENSKOG REŽIMA

Kustošak – Zagreb

Na lokaciji „Uz potok Kustošak“ probnim iskapanjima i pronalaskom posmrtnih ostataka potvrđeno je postojanje masovnog grobišta te su ekshumirani posmrtni ostaci četiri osobe, žrtve komunističkog jugoslavenskog režima.

pomozi.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice komunistički zločin

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u razdoblju od  4. do 20. rujna 2019. godine, provela je terenska istraživanja na području Kustošije u Gradu Zagrebu. Na lokaciji „Uz potok Kustošak“ probnim iskapanjima i pronalaskom posmrtnih ostataka potvrđeno je postojanje masovnog grobišta s obzirom na prikupljena saznanja o njegovom postojanju. Ekshumirani su posmrtni ostaci četiri osobe, žrtve komunističkog jugoslavenskog režima.

S obzirom na slijed u daljnjem postupanju, slijedi stručna antropološka obrada posmrtnih ostataka na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu te priprema za njihovo dostojno i trajno zbrinjavanje.

Terenske aktivnosti na području Grada Zagreba nastavak su istraživanja koje je Ministarstvo hrvatskih branitelja započelo tijekom 2018. godine pri čemu su tada ekshumirani posmrtni ostaci najmanje 427 žrtava komunističkog jugoslavenskog režima. Ministarstvo hrvatskih branitelja svoje aktivnosti provodi temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Izvor: branitelji.gov.hr Ministarstvo hrvatskih branitelja

Uredništvo/komunistickizlocini.net

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s