U BISTRICI OB SUTLI U SLOVENIJI DJECA HODAJU PO MRTVIMA, ISPOD ŠKOLE MASOVNO GROBIŠTE (Iskapanjem temelja škole pronađeni kosturi, zgrnuli ih i nastavili s radom)

Bistrica ob Sutli Slovenija

Oglasi

U mjesecu svibnju 1945., na nekoliko lokacija u Bistrici ob Sotli u Sloveniji pobijeno je nekoliko tisuća hrvatskih izbjeglica koje su se našle na Križnom putu od strane partizana! Naime radi se o Hrvatskim vojnicima i civilima.

Klikni ”sviđa mi se” podrži komunistickizlocini.net

Tijekom iskapanja temelja za izgradnju Osnovne škole Marije Broz pronađeni su posmrtni ostaci pobijenih ljudi, zajedno s ostacima telefonske žice kojom su bili vezani. Nije došlo do humanog čina iskapanja tih žrtava i njihovog dostojnog pokopa, već su njihovi ostaci samo  zagrnuti a radovi sramno i nehumano samo nastavljeni.

Nitko nije imao osjećaj za humanost i pokušao dostojno pokopati te ljude, žrtve komunističkog divljaštva te pružiti skromni smiraj dušama pobijenih ali i mjesto gdje bi se obitelji ubijenih mogli pomoliti i upaliti svijeću za svoje najmilije! Gdje je nestala ljudskost u tim trenutcima ostaje veliko pitanje! Danas djeca gaze po mrtvima a da nitko ne reagira na to! Bol i vapaj žrtava ispod škole uzdiže se do neba, hoće li pravda ikada doći, hoće li smiraj duši naći…

Podaci o skrivenim masovnim grobištima preuzeti su iz Registra skrivenih masovnih grobišta, koji je izradio prof. dr. Mitja Ferenc.

Izvor: Služba za ratna groblja, Ministarstvo rada, obitelji i socijalnih pitanja

Datum: prosinac 2009

Uredništvo/komunistickizlocini.net

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s