U BISTRICI OB SUTLI U SLOVENIJI DJECA HODAJU PO MRTVIMA, ISPOD ŠKOLE MASOVNO GROBIŠTE (Iskapanjem temelja škole pronađeni kosturi, zgrnuli ih i nastavili s radom)

Bistrica ob Sutli Slovenija

U mjesecu svibnju 1945., na nekoliko lokacija u Bistrici ob Sotli u Sloveniji pobijeno je nekoliko tisuća hrvatskih izbjeglica koje su se našle na Križnom putu od strane partizana! Naime radi se o Hrvatskim vojnicima i civilima.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

Tijekom iskapanja temelja za izgradnju Osnovne škole Marije Broz pronađeni su posmrtni ostaci pobijenih ljudi, zajedno s ostacima telefonske žice kojom su bili vezani. Nije došlo do humanog čina iskapanja tih žrtava i njihovog dostojnog pokopa, već su njihovi ostaci samo  zagrnuti a radovi sramno i nehumano samo nastavljeni.

Nitko nije imao osjećaj za humanost i pokušao dostojno pokopati te ljude, žrtve komunističkog divljaštva te pružiti skromni smiraj dušama pobijenih ali i mjesto gdje bi se obitelji ubijenih mogli pomoliti i upaliti svijeću za svoje najmilije! Gdje je nestala ljudskost u tim trenutcima ostaje veliko pitanje! Danas djeca gaze po mrtvima a da nitko ne reagira na to! Bol i vapaj žrtava ispod škole uzdiže se do neba, hoće li pravda ikada doći, hoće li smiraj duši naći…

Podaci o skrivenim masovnim grobištima preuzeti su iz Registra skrivenih masovnih grobišta, koji je izradio prof. dr. Mitja Ferenc.

Izvor: Služba za ratna groblja, Ministarstvo rada, obitelji i socijalnih pitanja

Datum: prosinac 2009

Uredništvo/komunistickizlocini.net

One comment

  1. I danas je koncentracija ljudskog šljama užasno visoka, pa bez stida slave navodni rođendan navodnog kumrovečkog prasca. Gadi mi se taj ljudski smrad, koji može bez trunka grižnje savjesti slaviti najvećeg zločinca, koji je postojao na ovim prostorima, 11 najvećeg ubojicu na listi svjetskih ubojica, trećega u Europi, a ako uzmemo u obzir relativnu veličinu države u kojoj je gad vladao, onda je prasac drugi zločinac na svijetu, odmah iza Pol Pota.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s