U BLIZINI BREŽICA PRONAŠLI 139 ŽRTAVA (Jedan autobus žena za koje nije bilo mjesta u prepunoj Hudoj Jami dovezen na ovo stratište)

Brežice Slovenija

Jezivi ostaci žrtava komunističkog masakra u blizini Brežica: Najmanje jedan autobus žena za koje nije bilo mjesta u prepunoj Hudoj Jami dovezen na ovo stratište i pogubljen.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

Vladino povjerenstvo za rješavanje pitanja skrivenih grobišta u Sloveniji iskopalo je posmrtne ostatke ljudi koje su tadašnje komunističke vlasti nakon Drugog svjetskog rata bez suđenja na zvjerski način ubile.

Od 25. kolovoza 2020 godine do 10. rujna iste godine u bivšem protutenkovskom rovu otkriveni su posmrtni ostaci najmanje 139 ljudi. Nakon pronađenog streljiva u jarku, zaključuje se da je na njih pucano na samom stratištu, a zatim su pokopani u masovno grobište. Ubojice su uglavnom bili slovenski pripadnici Titovog KNOJ-a.

Žrtve su ubijene i pokopane u tri skupine. Među njima su i civili, pa čak i žene, a prema predmetima u grobištu stručnjaci zaključuju da su žrtve slovenskog, njemačkog i hrvatskog podrijetla. Titovi partizani su ljude odvozili na masakr iz Teharija, a barem jedan autobus žena dovezen je iz ionako pune Hude Jama za koje nije bilo mjesta u prepunoj  Huda Jami u kojoj je već prethodno pronađeno skoro 3.000 žrtava.

Veliki udio žrtava u prve dvije skupine bio je potkan, a svi u trećoj gotovo bez iznimke bosi. Neke od žrtava sigurno su bile svučene barem do donjeg rublja. Većina kostura ima zapažene, žicom vezane ruke na leđima.

Izvor: Slovenski Reporter.si

Uredništvo/komunistickizlocini.net

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s