ČIJE SVE GROBOVE KRIJE DOLINA NA KOZARI, SVJEDOČENJE TOME BEŠKERA: (VIDEO)

Kozara

Tomo Bešker iz Zagreba bio je po svemu sudeći jedini preživjeli svjedok masakra koji je nad hrvatskim ljudima počinjen nakon završetka II. svjetskog rata na planini Kozari, na mjestu koje se i danas zove Ustaška dolina.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

Starijim čitateljima je zasigurno poznato kako je ta planina u sjeverozapadnoj Bosni desetljećima glorificirana kao važno partizansko uporište u kojemu je 1700 partizana izgubilo život i na kojem se „živo manifestiralo tzv. bratstvo i jedinstvo svih naroda i narodnosti“. Da je na toj „partizanskoj planini“ nakon službenog okončanja rata pobijeno više tisuća Hrvata ni danas nema nikakvog spomena. U Glasu Koncila od 16. rujna 1990. godine, u članku čiji je autor Ivan Miklenić, progovorio je o tome  čovjek koji je čudom preživio strahote tog komunističkog stratišta.

O tom zločinačkom pothvatu koji jugoslavenski komunisti počiniše nad ratnim zarobljenicima i hrvatskim civilima u ime „bratstva i jedinstva svih naroda i narodnosti“ snimljen je i dokumentarni film pod nazivom „Čije sve grobove krije Kozara“. Detalje potresne životne priče Tome Beškera s težištem na njegovo svjedočenje o partizanskim zločinima na Kozari pogledajte i poslušajte u tri nastavka svjedočanstva „Čije grobove krije Kozara“.

Zbog kojih sve razloga aktualna hrvatska vlast, mediji i povjesničari veći značaj daju četničko-partizanskom zločinu u Srbu nego zločinima nad hrvatskim narodom na mnogim stratištima, pa tako i na ovom na Kozari, mora biti predmetom jedne obimne analize.

Sve dok kvalitetno ne sagledamo prošlost, teško ćemo naći načina i neopterećeno krenuti naprijed.

Izvor: hrsvijet.net

Uredništvo/komunistickizlocini.net

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s