PARTIZANI ŽIVOTINJSKI LIKVIDIRALI 70 DJEVOJAKA IZ DJEVOJAČKOG DOMA IZ PRERADOVIĆEVE

djevojke

     Nekoliko dana nakon što su partizani preuzeli vojnu garažu u Solovljevoj 18 (danas Kneza Borne, do hotela Sheraton). Partizani su u noći Kamionima odvezli iz Zagreba sedamdeset djevojaka iz djevojačkog doma u Preradovićevoj ulici. Bile su između šesnaest i dvadeset godina. Bile su odvezene i strijeljane kod prvog zavoja iza Velike Gorice, uz cestu prema Kravarskom. Bolni vrisak tih mladih djevojaka još uvijek odjekuje u ušima svjedoka partizana Mate Turkovića iz Đakova” U čemu je naša krivnja, zašto smo optužene? Zašto nas želite ubiti? Ne ću nikada moći zaboraviti kako su se te jadne djevojke, drhteći i jecajući od straha pred svojim ubojicama privijale jedna uz drugu, ustvrdio je Mate u svome svjedočanstvu.
Preradovićeva ulica nalazi se jedva pet minuta hoda od trga, koji nosi ime Vrhovnog zapovjednika partizanskih odreda, odgovornog za ovaj, kao i druge masovne zločine počinjene nad hrvatskim narodom tijekom i poslije Drugog svjetskog rata.

Izvori:
Prcela J.- Guldescu S.: Operation Slaughterhouse – Eyewitness Accounts of Postwar Massacres in Yugoslavia,
Dorrance & Company, Philadelphia 1970, 449-451.
Hrvatski vjesnik, Australia , 05.12. 2003., str.15.
Maksimilijan Baće: Apsurdi Karla Marxa, BiB Nakladništvo d.o.o., Vinkovićeva 8, Zagreb 2006.

3 comments

  1. Ti partizanski krvnici ako su još i jedan živ triba im se suditi triba zabraniti tu Jugoslovensku komunistićku partiju u Hrvatskoj i svima onima koji uzdižu u visine njihove zloćine triba ih protjerati iz Hrvatske ZDS.

    Sviđa mi se

  2. A ne, ne Životinje ne likvidiraju. Životinje napadaju isključivo radi hrane Naslov bi mogao biti npr “PARTIZANI PARTIZANSKI LIKVIDIRALI 70 DJEVOJAKA IZ DJEVOJAČKOG DOMA IZ PRERADOVIĆEVE. ili “PARTIZANI KOMUNISTIČKI LIKVIDIRALI 70 DJEVOJAKA IZ DJEVOJAČKOG DOMA IZ PRERADOVIĆEVE

    Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s