U GOSPIĆU PRONAĐENA 44 LJUDSKA KOSTURA ŽENA I MUŠKARACA NABACANI NA HRPE (Ubijani maljem, velikim čekićem i noževima)

Gospić

Kako je i bilo najavljeno, krajem mjeseca listopada 2021. godine, su ekipe Ministarstva branitelja privremeno završile ekshumacije žrtava jugoslavenskog komunističkog režima iz poraća Drugog svjetskog rata. Na prostoru od Gradskog groblja Svete Marije Magdalene do Gimnazije Gospić vršene su svakodnevno masovne egzekucije vojnika i civila u Gospiću, a žrtve su bacane u prethodno iskopane masovne grobnice.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

U svega tri dana ekshumirani su posmrtni ostaci 44 osobe. Pronađene su nabacane na hrpe, kosturi žena i muškaraca. Na nekim lubanjama  forenzičari su pronašli velika oštećenja nastala maljem ili velikim čekićem, kao i kosti oštećene noževima ili bajonetima. Što dokazuje na kakav način su likvidirane žrtve.

U tom području se očekuje još posmrtnih ostataka žrtava jugoslavenskog komunističkog režima jer se prema tvrdnjama svjedoka najveći broj ubijenih sahranio u masovnim grobnicama kod javnog WC-a i ispod ceste koja vodi uz Gradsko groblje.

Nedugo nakon prvih demokratskih izbora u RH rodbina ubijenih gospićkih civila podigla je na tom lokalitetu spomen-ploču u znak sjećanja na žrtve masovnih egzekucija Titovih partizana. Iste noći netko je smrskao i oskrnavio to obilježje.

Kada se ’70.-ih godina u Gospiću održavao “Slet bratstva i jedinstva”, gradio se novi stadion Balinovac. Radni strojevi su pri tome iskopali mnoštvo ljudskih kostiju žrtava poraća koje su likvidirali Titovi partizani. Kako bi se zataškalo to otkriće sve pronađene kosti su sakupljene i odvezene na smetlište u Perušiću, dok je medijima bilo zabranjeno izvještavati o tim događajima. Nikada nitko nije odgovarao za ovaj zločin Titovog jugoslavenskog komunističkog režima.

Izvori:   Ministarstvo hrvatskih branitelja

            novilist.hr od 31. listopad 2021

         Gs Press

            foto:TV LOKI

            foto: M. Smolčić

Uredništvo/komunistickizlocini.net

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s