U KOČEVSKOM ROGU OPET NOVO STRATIŠTE, PRONAĐENO PREKO 100 DJECE OD 15 DO 17 GODINA OD UKUPNO 250 TIJELA (Gotovo svi su civili)

Kočevski Rog – Slovenija

    Speleolozi Povjerenstva za masovna grobišta pronašli su posmrtne ostatke preko stotine tinejdžera između 15 i 17 godina, koje je Titova tajna policija zvjerski ubila 1945. godine. Stotine djece su odvukli do ruba jame i tamo pucali u njih. Najsretniji je pao već mrtav, za ostale je to bila duga agonija, piše talijanska Alleanza Cattolica.

pomozi.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

Desetljećima nam je sve to govorio glas preživjelih u masakrima maršala Tita, ali ovaj put to su tijela žrtava, koja su posljednjih dana pronašli slovenski speleolozi na području Kočevskog Roga, u blizini stare partizanske bolnice. Zastrašujuće otkriće opisuje slovenski povjesničar Jože Dežman, šef državnog povjerenstva za identifikaciju masovnih grobnica: “Bilo je preko stotinu djece između 15 i 17 godina, a zajedno s njima pronašli smo 5 žena”.

Tim speleologa morao se spustiti 68 puta da bi izvukao ukupno 250 leševa, gotovo svi su civili sa skromnim osobnim predmetima koji su pali s njima u trenutku smrti i daju tragični uvid u njihove posljednje trenutke života. O tome govori arheolog Uroš Košir, koordinator akcije: “Pored ljudskih ostataka pronašli smo krunice, svete slike, češljeve, ogledala, žlice… I oko 400 gumba”.

Iskopavanje je odobreno u svibnju kao dio poslova povjerenih Državnoj komisiji koja se bavi komunističkim titoističkim masakrima, a početkom srpnja izvedeno je prvo spuštanje u jamu te jezivo otkrivanje onoga što se vjerojatno dogodilo u jednoj noći 1945. Činjenice  koje se sada pojavljuju više su nego jasne: prema arheologu Koširu, kako u jami, tako i duž njezinih vanjskih rubova, velika količina streljiva dokazuje da je masovno pogubljenje izvršeno na licu mjesta – dječaci su tamo dovedeni živi i vlastitim su ​​očima vidjeli ponor u koji će biti bačeni.

Izvlačenje tijela trajalo 3 dana

Također ističe: “Posmrtni ostaci žrtava bili su prekriveni kamenjem, ali povrh toga pronašli smo i druga tijela, što sugerira da su posljednji zatvorenici zaduženi za pokrivanje ponora ubijeni i bačeni u jamu.”

Trebala su tri puna dana da se 250 tijela izvuče na površinu – šezdeset i osam hrabrih silazaka u jamu kako bi se izvukli svi kosturi i dragi predmeti koji su sigurno bili prirasli srcu umirućima u trenutku smrti. A onda i svi oni metci iz jame…

Nemoguće je ne povezati to sa svjedočenjem Graziana Udovizija, jednog od rijetkih koji je živ izašao iz jame, bacivši se u nju prije nego što ga je metak pogodio, a zatim se popevši gore.

Tko je ubio tih 250 civila u Kočevskom Rogu? Ni oni, poput tisuća drugih zloglasnih žrtava, nikada neće imati ime. Ali Pavel Jamnik, nadležan za policijske istrage, nema nikakve sumnje: “proučavajući podatke i svjedočenja o partizanskoj aktivnosti na tom području, masakr treba pripisati Ozni”, zloglasnoj zločinačkoj jugoslavenskoj tajnoj policiji, “i njegovom operativnom kraku, KNOJ-u”. Ovo je važna potvrda rada koji je nedavno izveo mladi talijanski povjesničar William Klinger, koji je u knjizi “Ozna, teror naroda” točno na tom području naznačio mjesto žestokog masakra.

Godine 2018. godine u Hrvatskoj, zahvaljujući svjedočenju fra Franje Jurčevića, župnika grada Kastva, hrvatske vlasti su odsurađivale s talijanskim na pronalasku još jedne masovne grobnice i ekshumacije 7 Talijana koji su tamo bačeni – oni su na kraju pokopani, 75 godina nakon smrti. “Vox populi” uvijek je označavao mjesto pucnjave u toj šumi… To je znak da se sjećanje na posljednje svjedoke mora saslušati i to brzo.

Izvor: Narod.hr/ Alleanza Cattolica

Uredništvo/komunistickizlocini.net

10 comments

  1. Sta vrijedi komentirat,tako se ne dodje do promjena .Koliko vidim svi se nekako u komentarima drzite iste politologije drzga ja cu doci.Dodjite sad svi pa onda dokazite vase nezadovoljstvo,Jedan nemoze nista promjeniti , znaci vecina je zadovoljna ! Budite i vi onda ce isto biti promjena ? iPitam Vas sta popravit sve je u komi. Hrvatska zasluzuje ove sve pokore proci jer politicka moc je izdajnicka.Zato premijer ima laganu prednost ispred sviju.Mozes odgovoriti sta zelis ali ovo je istina.

    Sviđa mi se

    • Šuma koja se zvala Smrecnik od mjesta Ćemusnice . Imalaje nekoliko jama iz kojih je izvirala tekucina pobiti ljudi . Mislim dasam to gledao kao maloljetna osoba kojaje onda imala 14g. Mislim daje bila 1973g ljetni period . Pokoj vjecni za sve zrtve drugog svjetskog rata .

      Sviđa mi se

Komentiraj