U KOČEVSKOM ROGU OPET NOVO STRATIŠTE, PRONAĐENO PREKO 100 DJECE OD 15 DO 17 GODINA OD UKUPNO 250 TIJELA (Gotovo svi su civili)

Kočevski Rog – Slovenija

    Speleolozi Povjerenstva za masovna grobišta pronašli su posmrtne ostatke preko stotine tinejdžera između 15 i 17 godina, koje je Titova tajna policija zvjerski ubila 1945. godine. Stotine djece su odvukli do ruba jame i tamo pucali u njih. Najsretniji je pao već mrtav, za ostale je to bila duga agonija, piše talijanska Alleanza Cattolica.

Klikni ”sviđa mi se” podrži komunistickizlocini.net

Desetljećima nam je sve to govorio glas preživjelih u masakrima maršala Tita, ali ovaj put to su tijela žrtava, koja su posljednjih dana pronašli slovenski speleolozi na području Kočevskog Roga, u blizini stare partizanske bolnice. Zastrašujuće otkriće opisuje slovenski povjesničar Jože Dežman, šef državnog povjerenstva za identifikaciju masovnih grobnica: “Bilo je preko stotinu djece između 15 i 17 godina, a zajedno s njima pronašli smo 5 žena”.

Tim speleologa morao se spustiti 68 puta da bi izvukao ukupno 250 leševa, gotovo svi su civili sa skromnim osobnim predmetima koji su pali s njima u trenutku smrti i daju tragični uvid u njihove posljednje trenutke života. O tome govori arheolog Uroš Košir, koordinator akcije: “Pored ljudskih ostataka pronašli smo krunice, svete slike, češljeve, ogledala, žlice… I oko 400 gumba”.

Iskopavanje je odobreno u svibnju kao dio poslova povjerenih Državnoj komisiji koja se bavi komunističkim titoističkim masakrima, a početkom srpnja izvedeno je prvo spuštanje u jamu te jezivo otkrivanje onoga što se vjerojatno dogodilo u jednoj noći 1945. Činjenice  koje se sada pojavljuju više su nego jasne: prema arheologu Koširu, kako u jami, tako i duž njezinih vanjskih rubova, velika količina streljiva dokazuje da je masovno pogubljenje izvršeno na licu mjesta – dječaci su tamo dovedeni živi i vlastitim su ​​očima vidjeli ponor u koji će biti bačeni.

Izvlačenje tijela trajalo 3 dana

Također ističe: “Posmrtni ostaci žrtava bili su prekriveni kamenjem, ali povrh toga pronašli smo i druga tijela, što sugerira da su posljednji zatvorenici zaduženi za pokrivanje ponora ubijeni i bačeni u jamu.”

Trebala su tri puna dana da se 250 tijela izvuče na površinu – šezdeset i osam hrabrih silazaka u jamu kako bi se izvukli svi kosturi i dragi predmeti koji su sigurno bili prirasli srcu umirućima u trenutku smrti. A onda i svi oni metci iz jame…

Nemoguće je ne povezati to sa svjedočenjem Graziana Udovizija, jednog od rijetkih koji je živ izašao iz jame, bacivši se u nju prije nego što ga je metak pogodio, a zatim se popevši gore.

Tko je ubio tih 250 civila u Kočevskom Rogu? Ni oni, poput tisuća drugih zloglasnih žrtava, nikada neće imati ime. Ali Pavel Jamnik, nadležan za policijske istrage, nema nikakve sumnje: “proučavajući podatke i svjedočenja o partizanskoj aktivnosti na tom području, masakr treba pripisati Ozni”, zloglasnoj zločinačkoj jugoslavenskoj tajnoj policiji, “i njegovom operativnom kraku, KNOJ-u”. Ovo je važna potvrda rada koji je nedavno izveo mladi talijanski povjesničar William Klinger, koji je u knjizi “Ozna, teror naroda” točno na tom području naznačio mjesto žestokog masakra.

Godine 2018. godine u Hrvatskoj, zahvaljujući svjedočenju fra Franje Jurčevića, župnika grada Kastva, hrvatske vlasti su odsurađivale s talijanskim na pronalasku još jedne masovne grobnice i ekshumacije 7 Talijana koji su tamo bačeni – oni su na kraju pokopani, 75 godina nakon smrti. “Vox populi” uvijek je označavao mjesto pucnjave u toj šumi… To je znak da se sjećanje na posljednje svjedoke mora saslušati i to brzo.

Izvor: Narod.hr/ Alleanza Cattolica

Uredništvo/komunistickizlocini.net

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s