TITOV GENERAL TEMPO PRIZNAJE, ZAJEDNIČKIM DJELOVANJEM PARTIZANA I ČETNIKA TREBALO JE NEUTRALIZIRATI SVA HRVATSKA SELA

Donosimo isječak iz dokumentarnog filma “Djeca” autora Romana Leljaka

    U Beogradskom arhivu Roman Leljak je pronašao video priznanje Titovog generala Svetozara Vukmanovića – Tempa. Svetozar Vukmanović – Tempo Titov bliski suradnik otvoreno priznaje kako su partizani i četnici zajedno ustali protiv Nezavisne Države Hrvatske te ubijali Hrvate!

“Moj zadatak je bio sljedeći, ja sam podijelio Bosnu na četiri dijela: Mostarska oblast, Sarajevska oblast, Tuzlanska i Krajiška! U sva ova mjesta poslao sam po jednog delegata Centralnog komiteta koji su imali ovlaštenja koja sam ja imao. Da odmah mobiliziraju sve komuniste iz tih gradova sa zadatkom da prvenstveno u selima koja su srpska da organiziraju borbu a muslimanska sela da ne dira, da ne napada, sem ona koja se budu uključila u borbu protiv nas. Ostala sela da ih najprije neutraliziramo i hrvatska sela!

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

I ti su ljudi otišli na terenu i oni su stvarno organizirali ustanak. Pojavili su se paralelno s nama s odredima koji su bili pod komandom komunista na raznim sektorima, javili su se seljački pokreti na čelu s četnicima. Mi smo cijelo vrijeme imali suradnju s četnicima u Istočnoj Bosni i u Hercegovini pa u Tuzlanskoj oblasti. Mi smo se dogovorili o zajedničkoj suradnji i zajednička suradnja je ostvarena.

Kada sam ja izašao na Romaniji, našao sam zajednički operativni štab na Romaniji okrenut prema Sarajevu i tu su jedinice bile četničke i partizanske u suradnji jedna do druge prema ustašama.”

Svetozar Vukmanović – Tempo je tijekom Drugog svjetskog rata bio vršilac najpovjerljivijih i najdelikatnijih vojnih i političkih zadaća. 1. listopada 1941., Vukmanović je zajedno s Rodoljubom Čolakovićem i Slobodanom Principom s partizanske strane, potpisao sporazum o suradnji s četničkim postrojbama i o uspostavi zajedničkog četničko-partizanskog stožera; sa četničke strane potpisnici su bili Jezdimir Dangić, Sergije Mihailović i Pero Đukanović. Kao Titov osobni povjerenik upućivan je na zadatke u Bugarsku, Albaniju i Grčku. Nakon rata bio je nosilac visokih državničkih funkcija. Proglašen je tzv. “narodnim herojem Jugoslavije” 20. prosinca 1951. godine. Umro je 6. prosinca, 2000 godine.

Svetozar Vukmanović – Tempo bio je Titov general koji je postavljen 1941., za komandanta štaba “narodnooslobodilačke borbe” za Bosnu i Hercegovinu. On je taj koji je iz Srbije došao da podigne ustanak u Bosni i Hercegovini. Sam je priznao kako je to uradio, te su tada partizanske i četničke jedinice  počinile masovne zločine u hrvatskim i muslimanskim selima koja nisu bila sklona četnicima i komunistima! Jedni od primjera su pokolji koje su učinili u Koraju, Prijedoru i diljem Hercegovine. Kao odgovor na ove zločine je potaknuta i akcija njemačkih snaga i NDH na Sutjesci, kako bi se taj teritorij ponovno stavio pod kontrolu NDH. No na Sutjesci su opet komunisti vješto iskoristili priliku da žrtvuju kao živo meso komuniste Hrvate iz Dalmacije u čemu je vjerojatno svoje umiješane prste imao upravo Titov general Tempo, te ne dvojeći se dobrano potrudio na Sutjesci žrtvovati Dalmatinske komuniste hrvatske narodnosti! Tu se odmah vidjelo od samog začetka u kom pravcu ide takozvano “bratstvo i jedinstvo” Titovih komunista, što je na koncu završilo krvavim sukobom i razlazom 1991 godine. Nedvojbeno je da većina Hrvata u partizane nije otišla zbog komunističke ideologije i pitanje je koliko ih je tijekom rata shvatilo da su iskorišteni za prizemne ciljeve jedne dobro organizirane zločinačke organizacije.

Izvor: Bujica Z1 Televizija

Uredništvo/komunistickizlocini.net

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s