VIDEO: PRONAĐENA NOVA MASOVNA GROBNICA U KRAKOVSKOJ ŠUMI U SAMO DVIJE NOĆI PARTIZANI POBILI ČAK 6.000 HRVATA (Hasanbegović, Esih i Leljak na mjestu nove masovne grobnice)

 

    U blizini hrvatsko-slovenske granice kod Krškog, nalazi se Krakovska šuma, mjesto strašnog zločina: Titovi partizani tu su, prema tvrdnjama, u samo dvije noći pobili čak 6.000 Hrvata! Leševi ubijenih bacani su na hrpe i zalijevani vapnom, a lokalne seljake i mještane partizani su tjerali da ih dodatno zatrpavaju zemljom. Ubojstva su se događala u noći s 10. na 11. i sa 11. na 12. svibnja 1945. godine.

Masovnu grobnicu u Krakovskoj šumi otkrio je Roman Leljak, vodeći slovenski istraživač zločina komunizma, uz pomoć lokalnih mještana.

bscap0004

“Na površini od 2 četvorna kilometra, nalazi se ukupno 20 masovnih grobnica. Među ubijenim Hrvatima u Krakovskoj šumi najviše je bilo civila – žena, djece i staraca! Još uvijek postoje živi svjedoci tih događaja, koji su u to vrijeme bili djeca. Hrvati su u smrt tjerani postrojeni u četveroredu. Tjerala ih je šesta dalmatinska brigada i predala slovenskom KNOJ-u. Likvidirala ih je 4. brigada slovenskog KNOJ-a, na čelu s Markom Bulcom koji je još uvijek živ. Njegova snaha Violeta Bulc danas je povjerenica za promet u Europskoj komisiji!”, rekao je Leljak.

O strašnom zločinu svjedočio je i lokalni mještanin Cirilj Škedelj, iz Kostanjevca ob Krki:

bscap0000

“To su bili samo civili. Tu nije bilo ni jednog vojnika! Tjerali su ih od Samobora i tada je među njima bilo nešto vojnika, ali ovdje su na kolima došli samo starci, žene i djeca! Sve su ih tu skupili i odveli u šumu… Sjećam se jednog dječaka koji je po noći zalutao i došao kod nas u selo. Nitko ga se nije usudio sakriti, govorili su mu; ‘Idi naprijed, idi naprijed…’ Ujutro su ga našli mrtvog. To je bilo grozno!”, rekao je mještanin.

U društvu Leljaka Krakovsku šumu su obišli naši parlamentarni zastupnici Hasanbegović i Esih. Bruna Esih bila je vidno potresena: “Gdje god se nalazimo, uvijek bude neka jeza, nelagoda… Posmrtni ostaci tisuća ubijenih rasuti su okolo, iako smo praktički 50 metara od glavne ceste, a mi ne činimo ništa po tom pitanju!”.

bscap0002

Iako se slovenska Vlada obvezala da će svake godine davati 500.000 eura za obilježavanje poslijeratnih stratišta, mnoge je iznenadio podatak da će se u buduće otvarati samo ona grobišta, u kojima se nalaze Slovenci i to civili, dok za Hrvate kojih je najviše pobijeno na području Slovenije – iskapanja više nema!

Bruna Esih je to prokomentirala: “I sa slovenske strane imamo komisiju i sa hrvatske, doduše bez kontinuiteta, imali smo dvije. Kod nas je stanje daleko gore, ali ipak postoji međudržavni sporazum koji se ne poštuje! Ovdje se većinom radi o Hrvatima pa bi hrvatska država morala imati i političku i moralnu i materijalnu odgovornost da dođe na ovo mjesto i da se nešto učini. Prema sporazumu, postoji mogućnost da se materijalno sudjeluje u tome i da se posmrtni ostaci prenesu u Hrvatsku te da se izgradi spomenik. Mogućnosti koje se nude su nebrojene, međutim, one se ne koriste”.

Zlatko Hasanbegović: Zadaća je svake hrvatske politike koja ima istinske nacionalno-obnoviteljske ciljeve da konačno prekine s tom urotom šutnje koja traje već više od 70 godina

“Ovo je samo manji broj od stotina prikrivenih i neistraženih grobišta koja se nalaze tik uz hrvatsku granicu. Ovakva mjesta svjedoče o sustavnoj nebrizi hrvatskih vlasti, bez obzira na politički predznak, u proteklih 25 godina. Godine 2009. ustanovljeno je hrvatsko-slovensko međudržavno povjerenstvo za utvrđivanje i istraživanje prikrivenih grobišta. Taj je sporazum ratificiran tek 2012. godine, a tek 2015. održana je prva i posljednja sjednica zajedničkog povjerenstva”, rekao je Zlatko Hasanbegović.

“Mi ulazimo u 2017. i hrvatska se javnost senzibilizira za ovaj problem tek kada se pronađe neki nalaz. Inače se o tome vrlo malo govori. Sondažom terena je nepobitno utvrđeno da i u Krakovskoj šumi postoji prikriveno grobište u kojem leže tisuće Hrvata, a nakon svega nastaje – muk. Možete li zamisliti bilo gdje u gradu Zagrebu ili Hrvatskoj da se pronađe jedan ljudski leš ili masovno grobište pomorenih životinja, što bi se dogodilo?! Uznemirila bi se cijela javnost i pokrenule različite istrage, a sada imamo samo muk!”, ocijenio je Hasanbegović.

“Sustav u ime kojeg su pogubljene sve ove žrtve, iako je formalno prestao egzistirati 1990. godine, preko duhovnih i stvarnih sljedbenika zadržao je moć u hrvatskom javnom životu, medijima i gospodarstvu. Tim strukturama nije u interesu da se spozna cjelovita istina. Upravo u tim strukturama možemo čuti dosjetku o potrebi ‘okretanja budućnosti’, iako se bez cjelovitog istraživanja istine iz prošlosti ne može spoznati niti sadašnjost, niti budućnost”, rekao je Hasanbegović

“Zadaća je svake hrvatske politike koja ima istinske nacionalno-obnoviteljske ciljeve da konačno prekine s tom urotom šutnje koja traje već više od 70 godina i da stvori institucionalne i sve ostale pretpostavke za proces cjelovitog suočavanja s prošlošću, utvrđivanja svih činjenica i dostojanstvenog obilježavanja ovakvih grobišta. Iz svega ovoga se moraju povući i političke i društvene konzekvence. U banalnom smislu: nakon nalaza u Hudoj jami, stotina ovakvih mjesta poput Krakovske šume, rasprava o tome treba li najljepši zagrebački trg nositi ime po stvarnom i simboličkom naredbodavcu svih ovih zločina – Josipu Brozu Titu je potpuno bespredmetna”, zaključio je Hasanbegović.

Uredništvo/komunistickizlocini.net

9 comments

 1. A cemu se mi nadamo danas, pa oni sjede s nama, u saboru na bitnim funkcijama u diplomaciji, policiji itd. Ako se ovako nastavi mpglo bi se i ponoviti, sve udbas do udbasa, ili njihovo prvo crveno cetnicko koljeno.
  Rijesenje! Maknuti ih iz javnog zivota.
  ZA DOM SPREMNI!

  Sviđa mi se

 2. Nekaznjeni su svi ostali,jer je nas prvi presjednik pok.Tudjman kao pomirio zavadjene strane Hrvata i opet dao veliku sansu teskim komunistima i udbasima,da zavladaju Hrvatskom drzavom,koja se tako dugo cekala i krvlju domoljuba natopila,a ipak je predana u ruke onih,koji je nikad nisu zeljeli,ali im se dogodila kao dobra lutrija.
  Usput su pobili PRAVE HRVATE kao sto je bio Blaz Kraljevic,Ante Paradzik i drugi,a podanikci JNA su isplivali opet na povrsinu zapovjedanja HV i bitnih tajnih sluzbi.
  Rezultat danasnjeg stanja HRVATSTVA u Hrvatskoj je upravo ovo gore navedeno,da se to sve nije izdogadjalo na pogresan nacin,danas bi u HR zivjeli barem 90% Hrvati,a ne kao 50% jugoslaveni,10% srbi i 40 % Hrvati..

  Sviđa mi se

  • Prezivjele naci zlocince izraelski Mossad je jednog po jednog kaznio smrcu tj to je pouka da se partizanske zlocince koji su ostali zivi a sud potkupljeni ih nije htio kazniti Treba na isti nacin kazniti kako je Mossad kaznio naci zlocince.

   Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s