UBIJENA OBITELJ RUDELIĆ IZ SELA KRIŽIC, OPĆINA IVANSKA 1947 (Josip Manolić bio u dvorištu i sve gledao)

manolic2-656x365
Josip Manolić bivši visoko pozicionirani pripadnik zloglasne zločinačke UDBE

 

Morati će priznati i ovo, još jedan u nizu zločina za koji Josip Manolić nikada nije ni saslušan a kamoli kažnjen, i ako je o tome obaviješten i bivši predsjednik Josipović kao i Hrvatska policija.

“Kako je sramotno teško pokretanje institucija za iskapanja žrtava 2. svjetskog rata govore i jednostavniji primjeri. Surovo ubijanje članova obitelji Rudelić u selu Križic, općina Ivanska, kod Bjelovara, dogodilo se u noći 25. svibnja 1947.g., ( slaveći valjda Titov rođendan ) dakle dvije godine po završetku Drugog svjetskog rata, od pripadnika UDB-e koji su tražili križare. Obitelj su činili otac Josip (r.1892.), majka Mara (r.1896.), sin Ivan (r.1916.) i kći Magdalena (r.1922.) a bili su optuženi za prikrivanje križara. Otac, majka i sin su iste noći strijeljani, a Magdalena je od straha skočila u bunar i utopila se. Komunističke vlasti nisu dopustile da se obitelj pokopa na mjesnom groblju, nego su svi zajedno pokopani pod plotom u obiteljskom voćnjaku. Slučaj je istražen i poznat. A zašto žrtve leže još i danas u voćnjaku, zašto nisu doživjele dostojanstveni katolički pokop na groblju, iako je Hrvatska već 20 godina slobodna, sramotno je pitanje za sve institucije vlasti.”

Ima jedna nedorečenost u tekstu. Mamina mama Magdalena je prije nego je skočila u bunar bila mučena u sobi od istih koji su streljali obitelj. Mama se sjeća njenih krikova. U jednom trenutku se otrgla i pobjegla van. Htjela je uzeti i mamu i s njom skočiti u bunar, ali ne znam tko ju je spriječio u tome. U kući nakon strijeljanja ostala je još prabaka koja nije hodala od 95 godina starosti. Kad su Magdalenini roditeji i brat streljani, Mara ( njena mama) je još davala znakove života. Netko od prisutnih je čuo da je rekla da je ne zakopaju duboko jer je još živa. Tada su ih suseljani morali odvući u štagalj gdje su Maru pripadnici Udbe još jednom upucali. Netko od suseljana htio je Mari (Magdaleninoj mami) skinuti naušnice i dati mojoj mami, ali to nisu dopustili. To je ono što su mojoj mami ispričali suseljani koji su sve to vidjeli.
Da bi stvar bila strašnija nalogodavac tog zločina je još živ a i bio je prisutan u dvorištu i sve to gledao tog dana, 25. Svibnja 1947. Šef bjelovarske UDBE Josip Manolić. Mama Slava ( udata Gašparić ) je živa i sve to može potvrditi ali kome kad pravna država ne funkcionira i štiti komunističke zločince.

Napomena:
Mama Slava moja pomajka, živi u selu Rastovac općina Ivanska kod Bjelovara.

S poštovanjem,

Ivica Gašparić

3 comments

  1. Treba znati da je stara galapagoška kornjača imala dossiere svih dužnosnika, i niko se nije usudio starm gadu reći “dobar dan”. Stari fosil uistinu nikada nije niti pozvan na obvijesni razgovor. Pitanje je zašto??? Kurvina zločinačka udba, nezini djelatnici i potomci još danas suvereno i bezbrižno vladaju svim jebenim institucijama koje u RH opostoje. Zato će stari kurvin sin, komunistički krvnik i zločinac mirno otegnuti papke i crknuti, a da za ništa neće odgovarati. Sjebani Bajić i još smsušeniji i sjebaniji Cvitan ne mogu naći razloga da staroga krvnika pozovu. Zašto, jer to Partija, Zoki i ostala banda to ne žele i ne dozvoljavaju.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s