JAVNO PRIZNAJE: STRIJELJALI SMO 30. 000 USTAŠA, ČETNIKE SMO ZAROBILI I NIKO OD NJIH NIJE BIO SUĐEN NA SMRT

vlado-dapčević-video-735x400
Vlado Dapčević pukovnik NOVJ

VLADO DAPČEVIĆ, potpukovnik NOVJ i pristaša rezolucije informbiroa razotkriva zločinački režim Josipa Broza Tita!

 

Ovaj intervju je Vlado Dapčević dao crnogorskoj privatnoj televiziji Blue Moon 1998., vrativši se u Crnu Goru da podrži proces njenog osamostaljenja. Umro je 2001 godine.

Klikni ”sviđa mi se” podrži komunistickizlocini.net

Dapčevićev  brat je Peko Dapčević načelnik Generalštaba JNA.

Dapčević je istakao:

“Mi smo sto puta surovije postupali sa ustašama, nego sa četnicima. Mi smo pobili 90% ustaša, a u samo tri dana streljali smo preko 30 hiljada ustaša 45.godine kod Maribora. Uhvatili smo kompletnu Vladu Draže Mihailovića i niko od njih nije bio suđen na smrt, Svi su suđeni na vremenske kazne i svi su izašli iz zatvora,” kaže s ciničnim osmjehom na licu Titov prvoborac o realizaciji zločinačkog plana i izvršenog genocida nad cvijetom hrvatske mladosti, nakon što je završio II svjetski rat.

Izvor: maxportal.hr 

Uredništvo/komunistickizlocini.net

5 comments

  1. […] Sudeći prema onome što o bliskoj suradnji i prisnim odnosima s četnicima i njihovim vojvodama u istočnoj Bosni piše intimni Titov prijatelj (iz predratnih, ratnih godina i poraća) i osoba od njegovog posebnog povjerenja Rodoljub Čolaković Roćko (u svojoj knjizi Zapisi iz oslobodilačkog rata), nije nikakvo čudo da su partizani imali poseban sentiment prema četnicima. Dodamo li tomu zapise Adila Zulfikarpašića (“Put u Foču”) iz kojih je vidljivo da su i poslije najvećih pokolja vodeći četnički zločinci ostajali nekažnjeni, pa čak i završavali među partizanima kao komandiri, svaka slučajnost je isključena. Ove posebne veze potvrđuju i mnogi drugi izvori, pa i izjave nekih od uglednih komunista, poput Vlade Dapčevića koji je u više navrata otvoreno govorio o vrlo blagom i povlaštenom tretmanu četnika kao ratnih gubitnika na svršetku rata. (Vidi: https://komunistickizlocini.net/2017/10/08/javno-priznaje-strijeljali-smo-30-000-ustasa-cetnike-smo-…). […]

    Sviđa mi se

  2. […] “Uhvatili smo kompletnu Vladu Draže Mihailovića i niko od njih nije bio suđen na smrt, Svi su suđeni na vremenske kazne i svi su izašli iz zatvora,” kaže s ciničnim osmjehom na licu Titov prvoborac o realizaciji zločinačkog plana i izvršenog genocida nad cvijetom hrvatske mladosti, nakon što je završio II svjetski rat”. Iskaz možete vidjeti OVDJE (Video). […]

    Sviđa mi se

  3. TKO TREBA POKRENUTI ISTRAGE ZA POČINJENE ZLOČINE NA HRVATIMA TUZLE DO1945 G I POSLIJE 1945 G . POSTOJE INDICIJE DA JE MASOVNA GROBNICA U KRUGU ZATVORA ( TAKOZVANI ŠTOK ) U CENTRU TUZLE. EKZEKUCIJE SU PROVOĐENE I U HRVATSKOM SELU BREŠKE . MUČENI SU U ZATVORU U SARAJEVU HRVATI IZ TUZLE ( SELO POGORIOCA ) I TO POSLIJE RATA. MIJO PAVLOVIĆ, NIKO LOVRIĆ , MIJO JOKIĆ I DRUGI.O OVIM ZLOČINIMA NIJE SE SMJELO NI GOVORITI. BILI SU KRIVI SAMO ZATO ŠTO SU BILI HRVATI .

    Sviđa mi se

Komentiraj