VIDEO: SVJEDOČANSTVA DJECE SA KRIŽNOG PUTA KOJU SU PARTIZANI TRGALI MAJKAMA IZ NARUČJA, UBIJALI RODITELJE A DJECU ZLOSTAVLJALI ( Djeca s Petrička)

    Donosimo vam isječak iz veoma potresnog dokumentarnog filma “Djeca s Petrička”, i na kraju link do kompletnog filma. Ovaj dokumentarni film govori o sudbinama djece koju su partizani zajedno sa roditeljima zatočili  u logoru Teharje u Celju. Bila su to djeca koju su partizani istrgnuli iz naručja majki sa Križnog puta. U lipnju mjesecu 1945. godine., djeca su odvojena od roditelja i odvedena u dječji kamp Petriček, njihove majke i očevi su mučki ubijeni bez suda, a pokopani su većinom u Teharju te drugim za sada  nepoznatim lokacijama. 

 

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

Partizani pokušavaju djeci otkinuti stari identitet i prisiliti ih da njeguju novi komunistički partijski identitet. Djeca su izgubila svoje roditelje i svoje djetinjstvo, nanešene su im stravične rane koje još nisu zaliječene niti će kada biti. U filmu su intervjuirana sva preživjela djeca u već poznim godinama no iz njihovih iskaza se jako dobro vidi da su rane još svježe i nakon toliko godina još nisu sahranili svoje roditelje a to im je i posljednja želja u životu!

Pogledajte kompletan film:

Uredništvo/komunistickizlocini.net

9 comments

  1. Matić Mario
    Bog! dragi hrvatki brate Mario,
    drago mi je da tako misliš. Nisi sam. Da si bio s menom i u mojim školama, za sigurno bi mislio kao i ja i na milijun Hrvatic i Hrvata koji misle kao ja.
    Šta ćeš. Škola ke škola i iza svake škole tragovi ostaju. Nažalos Poglavnikova škola nije bila duga vijeka, kao recimo titova. A što se tiče maksa Luburića, njega nije Bog poslao Hrvatima kako ti kažeš. Njega je Bog dao Hrvatima kako sam ja rekao, i to je istinitije, jer u prirodnom procesu, to jest zametku, samo Bog određuje tko će tko i tko će kakav biti.
    Kako je Hrvatska kroz povijest imala neprijatelja koji su ju htjeli osvojiti, za sebe prisvojiti, najzadnji su bili tito i njegovi Jugoslaveni, Bog je htio od njih sačuvati uspomenu na Hrvate i Hrvatsku, dao Hrvatima Maksa Luburića koji je svojim mladim hrvatskim ludim srcem ovjekovječio Hrvatsku svojim djelima za koja je on mislio da je to sve za Hrvatsku. Eto, hoćeš/nećeš dok god se spominje ime Maksa Luburića, spominjat će se i naše Sveto ime Hrvatska, kako je to u svojoj knjigi rekao dr. Marin Sopta: “SVETO IME CROATIA”.
    Primi moje iskrene i hrvatsko/bratske poZDrave.
    Bog!

    Sviđa mi se

  2. Još strašnije je što su ćinili Hrvatskim majkama su u Teharju oduzeli djecu i pobili a neke spalili u krematoriju ili krećanama a osamsto majki je odvedeno u Mariju Reku i streljano. Hrvatska šuti a mi objavljujemo no u Hrvatskoj nema muškaraca koji bi od ovoga napravili ovakav film Hrvatska inteligencija se nebi štela mešati a nas još uvijek ima živih koji smo bili žrtve križnog puta. Vjerovatno je sve pripremljeno samo se ćeka da poumiremo pa da naša imena i naš život se objavi pod nekim drugim imenima. Ovo sam više puta objavljivao a i u svijim knjigama.

    Liked by 1 person

  3. ovo je grozno sta se desavalo od takozvanih oslobodilaca posle 2.svjetskog rata.Od naseg cace sam puno saznala sta se desavalo na kriznom putu i posle.I nas caca je sa 15 god.ostao bez roditelja,muceni su i zivi baceni u bezdan jamu u Liki i sa krecom poliveni
    .

    Sviđa mi se

  4. Spodobe Šrafncigerica, brat Zoki, Pupovac, Stazić,Josipović, Mesić i malo smrdljivo govance Bojan Glavašević, pa munjeni brocanin Arsenije i ostala komunističko udbaška žgadija i bagra, uključivši Zokija, trebali bi ne samo pogledati ovaj film, nego ga naučiti napamet

    Sviđa mi se

Komentiraj