PREDSJEDNIK SLOVENSKIH „ANTIFAŠISTIČKIH“ BORACA IVAN DOLNIČAR U ZANOSU KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE LIKVIDIRAO ROĐENOG BRATA NA KUĆNOM PRAGU 1945

Ivan Dolničar  

Bivša Jugoslavija utemeljena je na tzv. oslobodilačkom ratu, odnosno na zločinu. Ubojstvo kao prvi element titoizma u Sloveniju je uvela komunistička gerila, kojoj je kasnije dodijeljen naziv „narodnooslobodilačka“ vojska. Njezin je nasljednik danas Udruga branitelja NOB-a, čiji je predsjednik donedavno bio Janez Stanovnik. Prije njega tu je funkciju obnašao partizanski general Ivan Dolničar. On je bio čovjek koji je nazočio masakrima Hrvata na Križnom putu i u Teharju. U svojoj je autobiografskoj knjizi „Generalov let“ (hrv.: Generalova godina) prije svoje smrti napisao kako je ubio svoga brata. Takvih ispovijesti u svjetskoj literaturi nema.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice komunistički zločin

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

On je u svojoj zadnjoj knjizi, nakon punih šezdeset godina, opisao kako je ubio vlastitog brata! I ne kaje se radi toga, nego kaže da bi to opet ponovio! Brat mu je bio domobran, odveo ga je kući i organizirao mu suđenje pred vlastitom obitelji. Majku je natjerao da mu bude tužitelj, oca da bude obrana, a on je bio sudac. Osudio ga je na smrt, odveo u dvorište i ubio! I takav čovjek je nakon 1990. bio predsjednik slovenskih “antifašističkih” boraca i javno štovana ličnost, koju je odlikovao Mesićev prijatelj Milan Kučan!

Prema iskazu šire obitelji, Petar Dolničar je 9. svibnja 1945. prisilno odveden iz Teharja u lokalno selo. Tamo je odmah osuđen na smrt: Ivan Dolničar, predsjednik Udruge slovenskih “antifašističkih” boraca (1990. –  2003.), je kaznu nad svojim bratom izvršio u dvorištu njihove rodne kuće. Važno je dodati da je njegov  brat Petar Dolničar kao domobran pobjegao nakon što nije mogao izvršiti partizanski nalog (Ivana Dolničara) da ubije obitelj Ambrožič (roditelje slovenskog kardinala Alojzija Ambrožiča), a ‘po potrebi’ i njega“.

Ovakvi ljudi poput Ivana Dolničara su čak trinaest godina bili na čelu slovenskih “antifašističkih boraca”, i primali do kraja života jako visoke mirovine. U kolikoj zabludi je bilo tada cijelo društvo najbolje je vidljivo iz ovog primjera, ali najžalosnije je to što se ni do danas nije mnogo toga promijenilo. Vjerojatno se tamo za predsjednika “antifašističkih boraca” biraju samo oni koji su se posebno isticali partizanskim podvizima a među njima pored likvidacija stotina tisuća civila, žena i djece kao i zarobljenih vojnika jedan od jako cijenjenih partizanskih podviga se ubrajala i osobna likvidacija najužeg člana obitelji kao u ovome slučaju rođenog brata. O kako bolesnoj ideologiji se radi, svakoj normalnoj i savjesnoj osobi je kristalno jasno. No i danas se takvim moralnim nakazama podižu spomenici i troše milijuni kuna iz državnog proračuna.

Uredništvo/komunistickizlocini.net

4 comments

  1. Postaje nepodnošljiva i sama misao da dišemo isti zrak koji dišu ti vampiri…Znalo se ponešto da je bilo zločina i grupnih ubojstava ali ovi razmjeri…Moj Bože prestrašna je i pomisao da postoje takva čudovišta…Tito i njegovi krvavi monstrumi..!!

    Liked by 1 person

    • Dok god je i posljednji od tih vampira živ, neće dozvoliti lustraciju Pošto su počeli “karijeru” u KNOJ-u a znamo da žive preko 100 godina….
      …i da prenose svoj “posao” na potomke…
      Što su “krvavi joža” & Comp. radili zalijepljeni za Tuđmana od prvoga dana HDZ vladavine? Neznam, naravno da ne, ali logika (i laička, površna upućenost u njihov modus operandi) ukazuju na jedinu moguću opciju: da ih je F.T. morao stalno držati na oku, i da im je morao pokazati kako će zadržati svoj status i svoje beneficije također i u Nezavisnoj… pa ipak je J.M. okrvavio ruke i tuđmanovom i šuškovom … moždanom masom čim su kazali nešto što je JM u svojoj bolesnoj glavi osudio.

      Kaj ne.

      Sviđa mi se

Komentiraj