ISPRAĆAJ OKO 800 ŽRTAVA IZ HUDE JAME (Bezobrazno, neljudski i sramotno da nitko od hrvatskih državnih dužnosnika nije došao a mediji šute, cenzura poput one u S.Koreji)

31

U Maribor će se prevesti nešto manje od 800 tijela žrtava među kojima ima i velik broj djece a koje su žive zazidali i zakopali partizani te time ih na zastrašujući i civiliziranom svijetu nepojmljiv način usmrtili. U Hudoj jami se ta tijela nalaze godinama nedostojno pokopana što predstavlja krajnje bezobrazan, nenormalan i neljudski odnos Hrvatskih vladajućih političara!

Kod Hude je jame održan dostojanstven ispraćaj te prijenos posmrtnih ostataka žrtava u kosturnicu, odnosno spomen-park Dobrova nedaleko od Maribora. Događaj je organizirala Udruga Huda jama na čelu s predsjednikom Romanom Leljakom, a među okupljenima se našlo i slovensko izaslanstvo na čelu s predsjednikom Borutom Pahorom.

“Sramotno je i zastrašujuće da nitko od državnih dužnosnika s hrvatske strane nije došao”, ogorčeno je prokomentirao profesor Josip Jurčević koji je također prisustvovao ispraćaju.

Iskop i uklanjanje posmrtnih ostataka iz ratnog groblja Barbarin rov počelo je prije nekoliko tjedana.

“Uspjeli smo učiniti ono što je pošteno i dostojanstveno za žrtve. Iako se čini da je to prošlost, zapravo je vrlo važno za našu budućnost, bolju budućnost”, rekao je uoči početka pokopa slovneski predsjednik Borut Pahor.

U Maribor će se prevesti nešto manje od 800 tijela žrtava koje su godinama u rudniku nedostojno pokopane.

 

Uredništvo/komunistickizlocini.net

Oglasi

3 comments

  1. Postavlja se pitanje tko vodi naše novinarstvo, tko kaže što i kada će se pisati a najvažnije za koga… A što se tiče HRVATSKIH političara, tu gamad netreba niti spominjati. Jet tko nemá srama nemá niti poštenja!

    Sviđa mi se

  2. To je tako u našoj državi oni su svi baš taj dan na sastancima i raznim putovanjima a vjerovatno nisu imali za gorivo na tako dalek put u evropu…sramota trebalo je na današnji dan biti i minuta šutnje.i svi bit tamo.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s