UŽASNE SLIKE ŽRTAVA PARTIZANSKIH UBOJICA NA EKSHUMACIJI U KOŠNICI (Hrvatski mediji uglavnom okreću glavu i ne izvješćuju o ovom užasnom zločinu)

Košnice – Celje

Na lokaciji Košnice blizu Celja slovenski arheolozi napravili su ekshumaciju žrtava još jedne od mnogobrojnih masovnih grobišta nastalih na slovenskom teritoriju u vrijeme poraća a čiji su egzekutori Titovi partizani.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

Sondiranje i ekshumacija masovnih grobišta u Košnicama počela je 2010. godine, kad je u jednoj jami nađeno više od stotinu žrtava. Uz kosture su nađene žice kojima su bile vezane žrtve a što ukazuje da se radi o zarobljenicima koji su likvidirani. Uz kosture je nađena  vojnička oprema, i drugi osobni predmeti žrtava što je vidljivo sa slika, u masovnom grobištu u donjim slojevima najvjerojatnije se nalaze i civili, kazali su arheolozi koji su radili na ekshumaciji.

21. rujna. 2016. godine., na masovnom grobištu Košnice u Sloveniji  nazočila je mlada povjesničarka i tada saborska zastupnica Bruna Esih, te su tom prilikom sačinjene slike monstruoznog zločina partizana nad zarobljenicima. Naravno državni mediji u Hrvatskoj o ovome šute ili ga prikazuju dobro upakirano kao sporednu nebitnu i nejasnu stvar.

Iskapanje je izvedeno na dvije od triju jama u Košnicama u Sloveniji u prvoj je pronađeno 100 žrtava a u drugoj 300 žrtava, prema pričanju lokalnih stanovnika ubijeno je i zakopano najmanje oko 600 žrtava koje su zvjerski ubili Titovi partizani.

Najčešće ranije pretpostavke bile su da su u Košnicama pobijeni i zakopani celjski Nijemci, ali i neki Slovenci iz toga grada. Međutim po nalazima vojne vojne opreme i drugih predmeta vidljivo je da se radi i o hrvatskim domobranima i civilima.

Partizani su u Celje ušli 10. svibnja. 1945. godine, te počinili veliki niz zločina a što potvrđuje i ovo masovno grobište kao i broj žrtava u njemu. Pronađenih dokaza ne manjka.

Tadašnja saborska zastupnica Bruna Esih, objavila je na svojoj Facebook stranici potresne fotografije s ekshumacije u mjestu Košnica, kod Celja, u Sloveniji koje prenosimo ovdje:

Izvori: mariborski list “Večer”

Facebook profil Bruna Esih

Uredništvo/komunistickizlocini.net

7 comments

  1. Hrvatski mediji ha ocit.nisu to hrvatski mediji odavna nego privatni kontrolirani izvana koji rade za strane interese a nikako ne za Hrvatske pa kad dode jednig dana domoljubna vlast na celo drzave treba ih sve bacit u lance konfiscirat i konacno uspostavit urednistvo koje ce pocet pisati istinu i nista vise samo cistu istinu !!!

    Sviđa mi se

  2. I moj ujac STANISLAV BARIČIĆ ustaski satnik zapovjednik bojne u MARIJI BISTRICI ubijen je u okolici Maribora i SLOVEN GRADECA 20 svibnja 1945 ZASTO ZATO JER JE VOLIO HRVATSKU

    Sviđa mi se

  3. Nakon dugi 53 Godina objavljujem sto Sam vidijo svojim ocima blizu hotel Adria U Ankaran Kod Kopra. Radio Sam u tom hotelu . Jedan dan Sam dobijo zapovjed da sredimo salu u restauranu. Na sred prostorije je bila ploca, sto nas Je zainteresovalo. Pokrenili smo Je , ispod Je Bila Rupa Puna Kostura .

    Sviđa mi se

    • To su bili ti partizani,borci za pravdu, a bili jos gori koljaci ,i hrabri borci nad civilima, a ima ih jos u vladi, zato ih i ne interesuje iskopavanje

      Sviđa mi se

Komentiraj