OKUPILE SE TISUĆE LJUDI U ZAGREBU TRAŽE UKLANJANJE NAZIVA TRG MARŠALA TITA

3

    “Tito je naredio i gledao pokolje u svibnju  i lipnju `45.”, “Prevedite saborsku deklaraciju o osudi komunizma”; “Tito- masovni ubojica i terorist”

Poruke su to koje su bile ispisane na transparentima koji su se mogli vidjeti među tisućama okupljenih prosvjednika koji su danas od 11h do 12h ispred HNK-a u Zagrebu održali 10. prosvjed pod nazivom “Krug za Trg” kojim traže micanje imena Trg maršala Tita. 

Koordinator Kruga za Trg Ante Beljo na početku skupa kazao je da je trg na kojem se nalaze simbol jugoslavenskog totalitarizma, a da oni koji ga podržavaju danas se nazivaju antifašistima. 

2“Oni sebe zovu antifašisti, ali među njima su u dosta slučajeva objedinjeni četnici, udbaši, orjunaši i nevladine organizacije,” rekao je Beljo i dodao da domoljubi neće dati hrvatsku državu koju su stvorili nakon 800 godina.

“Nećemo vas više plaćati i žalite se koliko god hoćete”, kazao je Beljo za nevladine udruge te poručio: “Naša se generacija mora riješiti tereta naših mitologija, koje ne smijemo ostaviti djeci”.

To da smo i danas podijeljeni šire oni iz vremena UDBA-e jer to njima odgovara. Dvije europske rezolucije traže osudu komunističkih zločina, a da SDP po tom pitanju u zadnih 10 godina nije učinio ništa niti se ispričao žrtvatma Titovog vremena.

Poruke koje su bile ispisane na transparentima koji su se mogli vidjeti su: “Tito je naredio i gledao pokolje u svibnju  i lipnju `45.”, “Prevedite saborsku deklaraciju o osudi komunizma”; “Tito- masovni ubojica i terorist”

4Milan Kovač iz Kluba utemeljitelja HDZ-a podsjetio je na Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. do 1990. godine iz 2006. koja je „gurnuta pod tepih“ i zatražio njezino ispunjavanje, odnosno javno uklanjanje tragova totalitarističkih režima.

Ako dođe do „preslagivanja“ u Gradu Zagrebu, prvi zadatak bit će brisanje Trg maršala Tita i imenovanje Kazališnog trga, rekao je Kovač i dodao da će vrlo brzo biti donesen zakon o arhivskoj građi koji će svu arhivsku građu Saveza komunista Hrvatske učiniti dostupnom, „da hrvatski narod zna šta se radilo“.

1

Oglasi

3 comments

  1. Koja got osoba voli ili poštiva tita ubojicu. Hrvata i naše djece i čak fratre je naređivao dase ubijaju. Ta osoba bi isto ubijala i uništavala sve što je. Hrvatsko na isti način.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s