PARTIZANI ŽIVOTINJSKI LIKVIDIRALI 70 DJEVOJAKA IZ DJEVOJAČKOG DOMA IZ PRERADOVIĆEVE

Djevojački dom iz Preradovićeve ulice

Krešimir Babić rođen je 1913. godine. Od 1935. do 1937. pohađao je zanat mehaničara u školi za izobrazbu pilota kod Mostara, a kasnije i u Zagrebu. Za vrijeme Drugog svjetskog rata radio je kao vozač i automehaničar, služeći vojsku u hrvatskim domobranima. Svršetak rata i ulazak partizana u Zagreb dočekao je radeći kao mehaničar u vojnoj garaži u Solovljevoj 18 (danas Kneza Borne, do hotela Sheraton), koju su 8. svibnja preuzeli partizani. Godine 1952. s lažnom putovnicom emigrira u inozemstvo. Umro je 2009. godine, u 96. godini života.

Doniraj za rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini

Ukoliko želite pomoći rad povijesno obrazovne web stranice Komunistički zločini to možete uraditi ovdje na opciji doniraj. Hvala

10,00 EUR

Njegov iskaz o masakru mladih učenica u Zagrebu koji mu je ispričao jedan partizanski borac, potresti će svakog, tko ima imalo osjećaja za pravdu.

Nekoliko dana nakon što su partizani preuzeli vojnu garažu, stupio je u razgovor s naoružanim stražarom. Taj je izgledao blijed i umoran, činilo mu se kao da ga muči neki nemir. Evo, što mu je on ispričao:

“Nisam spavao već nekoliko noći” reče. Oprezno ogledavši se, stražar nastavi tihim i potištenim glasom:

“Gledaj na primjer, prekjučerašnju noć. Kamionima smo odvezli iz Zagreba sedamdeset djevojaka iz djevojačkog doma u Preradovićevoj ulici. Bile su između šesnaest i dvadeset godina. Bile su odvezene i strijeljane kod prvog zavoja iza Velike Gorice, uz cestu prema Kravarskom. Bolni vrisak tih mladih djevojaka još mi uvijek odjekuje u ušima: ” U čemu je naša krivnja, zašto smo optužene? Zašto nas želite ubiti? Ne ću nikada moći zaboraviti kako su se te jadne djevojke, drhteći i jecajući od straha pred svojim ubojicama privijale jedna uz drugu!”

Jedino što se Krešimir usudio pitati partizanskog stražara, bilo je odakle je. Ovaj mu je odgovorio da je iz Đakova, te da se zove Mate.

Preradovićeva ulica nalazi se jedva pet minuta hoda od trga, koji nosi ime Vrhovnog zapovjednika partizanskih odreda, odgovornog za ovaj, kao i druge masovne zločine počinjene nad hrvatskim narodom tijekom i poslije Drugog svjetskog rata od strane Titovih jugoslavenskih komunista.

Izvori i literatura: http://www.hkv.hr

Prcela J.- Guldescu S.: Operation Slaughterhouse – Eyewitness Accounts of Postwar Massacres in Yugoslavia,

Dorrance & Company, Philadelphia 1970, 449-451.

Hrvatski vjesnik, Australia , 05.12. 2003., str.15.

Maksimilijan Baće: Apsurdi Karla Marxa, BiB Nakladništvo d.o.o., Vinkovićeva 8, Zagreb 2006.

Uredništvo/komunistickizlocini.net

3 comments

  1. Ti partizanski krvnici ako su još i jedan živ triba im se suditi triba zabraniti tu Jugoslovensku komunistićku partiju u Hrvatskoj i svima onima koji uzdižu u visine njihove zloćine triba ih protjerati iz Hrvatske ZDS.

    Sviđa mi se

  2. A ne, ne Životinje ne likvidiraju. Životinje napadaju isključivo radi hrane Naslov bi mogao biti npr “PARTIZANI PARTIZANSKI LIKVIDIRALI 70 DJEVOJAKA IZ DJEVOJAČKOG DOMA IZ PRERADOVIĆEVE. ili “PARTIZANI KOMUNISTIČKI LIKVIDIRALI 70 DJEVOJAKA IZ DJEVOJAČKOG DOMA IZ PRERADOVIĆEVE

    Liked by 1 person

Komentiraj